Foto: F64

Sniegputeņa dēļ šovakar joprojām ir apgrūtināti braukšanas apstākļi teju uz visiem valsts galvenajiem autoceļiem, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Apmierinoši braukšanas apstākļi patlaban ir vienīgi Liepājas šosejas posmā no Liepājas līdz Grobiņai.

LVC pārraudzībā esošo ceļu kaisīšanas darbus patlaban veic 120 tehnikas vienības - 26 Kurzemē, 55 - valsts centrālajā daļā, 11 - Vidzemē, bet 28 - Latgalē.

Autovadītāji tiek aicināti izvēlēties ceļa segumam un redzamībai atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Ziņots, ka saskaņā ar jaunāko Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) rīcībā esošo informāciju Liepājā un Ventspilī sniega sega šovakar sasniegusi 19 centimetrus.

Vičaku stacijā sniega sega esot sasniegusi 17 centimetrus, Kuldīgā tie ir 19 centimetri, Lielpēčos 11 centimetri, Siguldā sniega sega ir deviņus centimetrus bieza, Ainažos sniegs ir sasnidzis 14 centimetru biezumā, bet Piedrujā - sešu centimetru biezumā.

LVĢMC gan norāda, ka šie dati ataino situāciju pirms vairāk nekā stundas, līdz ar to sniega sega ap pulksten 21:00 varētu būt vēl biezāka. Savukārt pagaidām LVĢMC nav informācijas no pārējām stacijām valsts austrumos un Rīgā.

Kā ziņots, arī otrdien, 12. janvārī, ir gaidāma ilgstoša snigšana, un sniega segas biezums naktī pieaugs vēl par 6-8 centimetriem, bet dienas laikā - vēl par 6-12 centimetriem. Tādējādi kopumā diennakts laikā sniega sega palielināsies par 15-20 centimetriem.

Vietām ir iespējams arī neliels putenis, kā arī snigšanas laikā pasliktināsies redzamība, bet uz ceļiem veidosies sniega sanesumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!