Foto: LETA
Sniega un apledojuma dēļ arī svētdienas rītā lielā daļā Latvijas ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, liecina valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Pa lielajiem ceļiem vissliktākie braukšanas apstākļi ir Latgalē, kur sniegs un apledojums rada paaugstinātus riskus teju uz visiem ceļiem, izņemot šoseju A12 posmā Rēzekne-Ludza-Terehova.

Vidzemē braukšanas apstākļi ir apmierinoši pa Tallinas šoseju visā garumā un atsevišķos Siguldas šosejas posmos, kā arī Valmieras šosejas posmā no Strenčiem līdz Valkai. Daļēji apledojusi ir Daugavpils šoseja un Tīnūžu-Kokneses ceļš.

Braukšanas apstākļi ir apgrūtināti arī Rīgas apkārtnē - aptuveni 50 kilometru rādiusā ap galvaspilsētu Zemgales un Kurzemes virzienā, tai skaitā apledojis ir Rīgas apvedceļš Daugavas kreisajā krastā.

Tikmēr Kurzemē un Zemgalē braukšanas apstākļi lielākajā daļā šoseju posmu ir apmierinoši. Apledojums izveidojies vienīgi uz lielajiem ceļiem Liepājas un Grobiņas apkārtnē, kā arī uz ceļa, kas savieno Rendu, Kuldīgu, Aizputi un Grobiņu.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, slidenie un sniegotie ceļu posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 135 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ceļu uzturētāji atgādina, ka ziemas laikā braukšanas apstākļi var mainīties ļoti krasi, tāpēc autobraucējiem jābūt ļoti piesardzīgiem, jāietur lielāka distance līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, jāizvairās no straujiem manevriem, kā arī jāizvēlas braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošs ātrums.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!