Foto: LETA

Līdz ar sniegputeni Rīgā ceturtdien sākta ielu, tiltu un satiksmes pārvadu tīrīšana un kaisīšana ar pretslīdes materiāliem. Uzturēšanas uzņēmumi darbā iesaistījuši visas specializētās tehnikas vienības – kaisīšanas mašīnas, autogreiderus un traktorbirstes, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

Sekojot līdzi sinoptiķu prognozēm, intensīva snigšana turpināsies arī vakarā un naktī, slapjš sniegs mīsies ar lietu, autovadītāji šajā laikā aicināti būt īpaši piesardzīgi un pievērst lielāku uzmanību braukšanas ātruma izvēlei.

Rīgas domes Satiksmes departamenta speciālisti vērš autovadītāju uzmanību, ka pie laika apstākļiem, kad gaisa temperatūra paaugstinās un ik pa laikam snieg slapjš sniegs, līst lietus uz ielām īsā laikā var veidoties satiksmei bīstams apledojums. Līdz ar to, aicināti ievērot drošu distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Pēc Satiksmes vadības centra datiem, satiksmes plūsma galvaspilsētā ir lēnāka, taču būtiski apgrūtinājumi nav novēroti. 

Rīgas domē atgādina, ka līdz ar Latvijas prezidentūras pasākumiem līdz sestdienai Rīgā ir būtiski satiksmes ierobežojumi centrā un Pārdaugavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!