Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Krīzes intervences komandas (KIK) speciālisti trešdien, 27. jūlijā, dosies uz Jaunbērzi, lai sniegtu psiholoģisko palīdzību traģiskajā negadījumā cietušajiem un iesaistītajiem bērniem, portāls “Delfi” uzzināja ministrijā.

KIK psihologi strādās ar četriem septiņus līdz 16 gadus veciem bērniem.

Vēl divi bērni joprojām atrodas slimnīcā, tādēļ viņiem psiholoģisko palīdzību pašlaik sniegt nevarēs.

KIK darbības mērķis ir samazināt krīzes pazīmes un palīdzēt saprast, kā pārdzīvot notikušo un kā rīkoties tālāk. Tāpat arī KIK psihologi sniegs informāciju par iespējām saņemt palīdzību arī turpmāk.

KIK ir īpaši apmācītu inspekcijas psihologu un bērnu tiesību aizsardzības inspektoru komanda, kas nepieciešamības gadījumā sniedz bezmaksas psiholoģisko palīdzību smagās krīzes situācijās.

KIK ir izveidota 2009. gadā un sniedz psiholoģisko atbalstu traģiskos negadījumos, kad bērns smagi cietis vai gājis bojā, kā arī palīdz cietušo bērnu klasesbiedriem, pedagogiem, draugiem, vecākiem visā Latvijas teritorijā.

Kā ziņots, piektdien Jaunbērzes pagasta zemnieku saimniecībā remontdarbu laikā no tvertnes noplūduši indīgi izgarojumi, kā rezultātā gājuši bojā četri cilvēki, bet vēl trīs cietušie nogādāti slimnīcā.

Negadījumā Jaunbērzes zemnieku saimniecībā "Makleri" bojā gājis tās bijušais īpašnieks - 1951.gadā dzimušais Pēteris Maklers. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece ne noliedza, ne apstiprināja, ka viens no bojāgājušajiem ir saimniecības bijušais īpašnieks, pašreizējā īpašnieka tēvs. Viņa informēja, ka bojāgājušie ir 1951., 1969. un 1989.gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1976.gadā dzimusi sieviete.

Negadījums noticis kūtsmēslu-šķidrmēslu pārsūknēšanas vada avārijas dēļ. Kā pastāstīja Valsts vides dienesta Jelgavas reģionālās vides pārvaldes direktora vietniece Jolanta Ližus, avārijas rezultātā noplūduši kūtsmēsli, kas nelielā apjomā izplūduši arī piegulošajā teritorijā.

Vides inspektors no notikuma vietas ziņojis, ka avārijā vainojams pārsūknēšanas vada pretvārsts. Ja pretvārsts tiks salabots, tad nekādas noplūdes vidē vairs nav iespējamas.

Nelaime notikusi zemnieku saimniecībā "Makleri", kurai šā gada 30.maijā Dobeles tiesā pieteikta maksātnespēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!