Foto: EPA/LETA

Sniegs un apledojuma veidošanās Latvijas lielākajā apgrūtina braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem, reģionālajiem un vietējiem autoceļiem, liecina uzņēmuma “Latvijas Valsts ceļi” sniegtā informācija.

Daudzviet snieg un gaisa temperatūra ir robežās no -6 grādiem līdz 0 grādiem pēc Celsija skalas.

Rīgas apkārtnē, kā arī Ventspils, Liepājas, Jelgavas, Bauskas, Siguldas, Valmieras un Ainažu virzienos braukšanas apstākļi apgrūtināti visā ceļa posma garumā. Snieg, brauktuves sniegotas, Kurzemē vietām apledo. Autoceļus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā izņemot Krāslavas, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Daugavpils un Alūksnes apkaimes. Snieg, brauktuves sniegotas, Kurzemē vietām apledo. Autoceļus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.

 Pa vietējiem ceļiem visā Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi. Pārvietojoties pa lauku ceļiem, jābūt īpaši uzmanīgiem, jo to caurbraucamība līdz snigšanas beigām netiek garantēta.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā turpinās intensīvi snigt, dažviet putināt, tāpēc uz ceļiem var veidoties sniega sanesumi.

Braucot ziemas apstākļos, uzņēmums aicina autovadītājiem izvēlēties ceļa stāvoklim un savām autovadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!