Foto: F64

Visā valsts teritorijā sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, portālu “Delfi” informēja uzņēmumā “Latvijas Valsts ceļi” (LVC).

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 168 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apmierinoši braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir Daugavpils šosejas (A6) posmā Krāslava – Pāternieki, Liepājas šosejas (A9) posmā Grobiņa – Liepāja, Ventspils šosejas (A10) posmā Usma – Ventspils, JēkabpilsTerehovas (A12) ceļa posmā RēzekneLudza un uz Rēzeknes apvedceļa (A15) visa posma garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apmierinoša braukšana ir Liepājas un Ventspils apkārtnē.

Ziemas uzturēšanas darbi valsts autoceļu tīklā notiek prioritārā secībā, atkarībā no valsts autoceļu klasifikācijas un satiksmes intensitātes ceļi ir sadalīti vairākās ziemas uzturēšanas klasēs - A, A1, B, C, D klasē. Vislielākā uzmanība tiek pievērsta A un A1 klases ceļiem, kas pārsvarā ir galvenās nozīmes autoceļi uz kuriem ir intensīva satiksme.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un citiem sarežģījumiem, kas rodas valsts autoceļu tīklā, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, gan LVC mājaslapā www.lvceli.lv un uzņēmuma Twitter un Facebook kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!