Foto: LETA

31. decembra rītā sniegs un apledojums daudzviet apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 134 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, informē "Latvijas Valsts ceļi"

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir šādos posmos: Ainažu šoseja (A1) no Berģiem līdz Tūjas krustojumam; Vidzemes šoseja (A2) posmā no Rīgas līdz Vangažiem; Rīgas apvedceļi (A4 un A5) visa maršruta garumā; Daugavpils šoseja (A6) posmos Rīga – Aizkraukle un Daugavpils; Bauskas šoseja (A7) visa maršruta garumā; Jelgavas šoseja (A8) visa maršruta garumā; Liepājas šoseja (A9) no Rīgas līdz Skrundai; Ventspils šoseja (A10) no Rīgas līdz Strazdei; Rēzeknes šosejas (A12) posmā no Jēkabpils līdz Varakļāniem; Grebņeva-Medumi šoseja (A13) posmā no Grebņevas līdz Rēzeknei.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Balvu, Bauskas, Cēsu, Daugavpils, Dobeles, Jelgavas, Jēkabpils, Krāslavas, Limbažu, Ludzas, Ogres, Preiļu, Rēzeknes, Tukuma, Valkas un Valmieras apkārtnē.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties, tā saucamais, melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. "Latvijas Valsts ceļi" atgādina, ka ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs un ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!