Foto: LETA

Pirmdienas rītā Vidzemē, Zemgalē, Kurzemē un vietām Latgalē sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, brīdina VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 96 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir sekojošos posmos: Vidzemes šoseja (A2) posmā no Līgatnes līdz Raunas pagriezienam; Valmieras šoseja (A3) Braslas tilta līdz Valkai; Rīgas apvedceļš (A5) posmā no Salaspils līdz Babītei; Daugavpils šoseja (A6) posmā no Pļaviņām līdz Nīcgalei.

Tāpat apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz Bauskas šosejas (A7) posmā no Rīgas līdz Dimzukalnam; Jelgavas šosejas (A8) posmā no Rīgas līdz Jelgavai; Liepājas šosejas (A9) no Rīgas līdz Kaģiem un no Anneniekiem līdz Skrundai; Ventspils šosejas (A10) no Rīgas līdz Kūdrai un no Strazdes līdz Usmai; kā arī Rēzeknes šosejas (A12) posmā no Jēkabpils līdz Varakļāniem;

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Jēkabpils, Ogres, Saldus, Talsu, Tukuma, Valkas un Valmieras apkaimēs.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Jau vēstīts, ka pirmdien aktīvs ciklons ar centru virs Baltkrievijas pietuvosies Latvijai, centrālajos un austrumu rajonos nesot stipru un ilgstošu snigšanu - sniega segas biezums palielināsies par 5-8 cm, dažviet Latgalē - pat par 10 cm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!