Foto: F64

Trešdienas rītā sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu atsevišķos posmos pa valsts galvenajiem un daudzviet pa reģionālajiem autoceļiem, informē uzņēmumā “Latvijas Valsts ceļi” (LVC).

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 159 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

LVC aicina autobraucējus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa segumam atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ieplānot papildu laiku ceļā.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Vidzemes šosejas (A2) no Vangažiem līdz Līgatnei, Valmieras šosejas (A3) posmā Murjāņi – Braslas tilts, Rīgas apvedceļa (A5) posmā no Salaspils līdz Babītei, Daugavpils šosejas (A6) no Pļaviņām līdz Paterniekiem, Liepājas šosejas (A9) posmā Kalnciems - Apšupes krustojums, Ventspils šosejas (A10) no Strazdes līdz Usmai, uz Jēkabpils – Terehovas šosejas (A12) un šosejas Grebņeva – Medumi.

Uz reģionālajiem autoceļiem apmierinoša braukšana ir Alūksnes apkārtnē.

Ziemas uzturēšanas darbi valsts autoceļu tīklā notiek prioritārā secībā, atkarībā no valsts autoceļu klasifikācijas un satiksmes intensitātes ceļi ir sadalīti vairākās ziemas uzturēšanas klasēs - A, A1, B, C, D klasē. Vislielākā uzmanība tiek pievērsta A un A1 klases ceļiem, kas pārsvarā ir galvenās nozīmes autoceļi uz kuriem ir intensīva satiksme.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem, apledojumu, sniega sanesumiem vai citiem šķēršļiem uz valsts autoceļiem lūdzam informēt LVC Satiksmes informācijas centru pa bezmaksas diennakts tālruni 8000 5555, uz e-pastu: sic@lvceli.lv vai LVC "Twitter" un "Facebook" kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!