Foto: DELFI
Svētdienas rītā vietām Latgalē un Vidzemē sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VAS "Latvijas valsts ceļi".

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Vidzemes šosejas no Vangažiem līdz Raunas pagriezienam un no Virešiem līdz Veclaicenei un Valmieras šosejas visa maršruta garumā. Latgales virzienā apledojums veidojas uz Daugavpils šosejas no Ogres līdz Nīcgalei un Rēzeknes šosejas no Jēkabpils līdz Varakļāniem. Tāpat autovadītājiem uzmanīgiem jābūt uz Kokneses šosejas visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Cēsu, Gulbenes, Jēkabpils, Limbažu, Madonas, Ogres, Valkas un Valmieras apkārtnē.

Slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 74 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci, atgādina uzņēmumā. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!