Naktī uz trešdienu galvaspilsētas ielās norīkotas visas pieejamās ziemas tehnikas vienības, lai apstrādātu tiltus, satiksmes pārvadus, ielas un ietves ar pretslīdes materiāliem. Satiksmes vadības centrs ziņo, braukšanas apstākļi atbilstoši laika apstākļiem ir apmierinoši, un satiksme ir salīdzinoši raita.

Portālu "Delfi" Rīgas domes satiksmes departamentā informēja, ka
patlaban visā Rīgā brauktuvju attīrīšana no sniega turpinās pirmās un otrās kategorijas ielās jeb ielās ar sabiedriskā transporta kustību un augstu satiksmes intensitāti. Tāpat ielās ar sabiedriski nozīmīgiem objektiem – medicīnas, izglītības un citām iestādēm. Rajonu nozīmes ielas no sniega sāks attīrīt pēc tam, kad maģistrālo ielu stāvoklis būs apmierinošā stāvoklī.

Ņemot vērā, ka intensīva snigšana turpinās visā Rīgā, brauktuvju attīrīšana no sniega ir apgrūtināta. Pilnībā brauktuves maģistrālajās ielās no sniega iespējams attīrīt trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām, skaidro departamentā.

Patlaban kritiskākā situācija ir uz rajona nozīmes jeb 3. kategorijas ielās. Turp tehnika dosies tikai vēlu vakarā pēc snigšanas beigām, kad būs attīrītas maģistrālās ielas.

Rīgas pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme" informē, ka laikapstākļu dēļ Rīgas iedzīvotājiem un viesiem jārēķinās ar sabiedriskā transporta kavēšanos. Autobusi un trolejbusi kavējas aptuveni par pusstundu, bet tramvaji - līdz 20 minūtēm.

Sabiedriskā tranpsorta uzņēmums aicina savus klientus laicīgi plānot savu maršrutu.

Departaments aicina autovadītājus šajā laikā būt īpaši piesardzīgiem un ievērot lielāku braukšanas distanci, kā arī izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu. Savukārt, lai neapdraudētu savu un citu satiksmes dalībnieku drošību, autovadītāji aicināti pārbaudīt savus transporta līdzekļus, to tehnisko stāvokli un atbilstību ziemas apstākļiem.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā dežurē visu diennakti, lai līdz ar snigšanas sākumu un apledojuma veidošanos nekavējoties sāktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem.

Rīgas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu uzturēšanu veic P/S "Daugavas labā krasta uzturētājs" un P/S "Daugavas kreisā krasta uzturētājs".

VAS "Latvijas Valsts ceļi" informē, ka sniegs, putenis un apledojuma veidošanās trešdienas rītā daudzviet apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem.

Talsu apkārtnē braukšana ir ļoti apgrūtināta. Ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas vairāk kā 120 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, kuras tīra ceļus un kaisa tos ar pretslīdes materiāliem.

Uzņēmums informē, ka autoceļu uzturēšanas dienests nevar novērst snigšanu vai apledojuma izveidošanos, tā uzdevums ir uzlabot braukšanas apstākļus atbilstoši autoceļu ziemas uzturēšanas klasei. Galvenās nozīmes autoceļus no sniega jāatbrīvo trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām, taču intensīvas snigšanas un puteņa laikā ceļu no sniega pilnībā atbrīvot nav iespējams.

Patlaban braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti Siguldas virzienā no Rīgas līdz Raunas pagriezienam, Valmieras virzienā no Stalbes līdz Valkai, kā arī Ainažu, Daugavpils, Bauskas, Jelgavas, Liepājas virzienā uz Rīgas apvedceļiem visā maršruta garumā.

Tāpat satiksme apgrūtināta Ventspils virzienā, bet posmā no Kūdras līdz Ventspilij braukšanas apstākļi ļoti apgrūtināti.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir visā Latvijā, izņemot Alūksnes, Balvu, Preiļu, Valkas un Valmieras apkārtni.

Autovadītājiem jārēķinās ar to, ka ir nepieciešams noteikts laiks, lai no autoceļiem notīrītu sniegu, kā arī ar apgrūtinātu satiksmi valsts autoceļu tīklā, ziņo "Latvijas Valsts ceļi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!