Foto: F64

Pirmdien ap pulksten 12 sniega un apledojuma dēļ daudzviet uz valsts ceļiem braukšanas apstākļi joprojām apgrūtināti, brīdina VSIA "Latvijas Valsts ceļi". Visbūtiskāk sniegs un apledojums ietekmē braukšanu valsts ziemeļu daļā, īpaši pa Valmieras (A3) un Siguldas (A2) šosejām.

Jau ziņots, ka stipras snigšanas dēļ valstī līdz pirmdienas pusdienlaikam ir izsludināts dzeltenais brīdinājums.

Visbūtiskāk sniegs un apledojums ietekmē braukšanu valsts ziemeļu daļā, īpaši pa Valmieras (A3) un Siguldas (A2) šosejām pierobežā. Braukšana pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta visā Latvijā.

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas vairāk kā 90 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Pilnībā ceļi tiek notīrīti tikai pēc snigšanas beigām, tas ir jāizdara 3 līdz 24 stundu laikā, atkarībā no ceļa uzturēšanas klases.

LVC atgādina, ka ziemā pastāvīgos laikapstākļos uz visiem valsts autoceļiem, neatkarīgi no uzturēšanas klases, ir pieļaujams sniegs: A klasē – viens centimetrs, B klasē – četri centimetri un C klasē – desmit centimetri.

Ir pieļaujami arī atsevišķi aizputinājumi: uz A klases ceļa līdz 12 centimetriem, B klases – līdz 16 centimetriem, C klases – līdz 20 centimetriem.

Autovadītājiem jāizvēlas ceļa seguma stāvoklim atbilstošs braukšanas ātrums un jāievēro distanci ar priekšā braucošajiem transporta līdzekļiem. Snigšanas laikā sniega sega uz ceļiem var veidoties atkārtoti, tāpat ceļi var atkārtoti apledot arī pēc apstrādes ar reaģentiem.

Jau vēstīts, ka pirmdienas pusdienlaikā lielākajā Latvijas daļā nokrišņi mitēsies, bet snigt turpinās valsts austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!