Foto: LETA

Jēkabpils novadā noslepkavotās sievietes lietā Valsts policijai (VP) un Iekšlietu ministrijai (IeM) jānāk ar redzējumu, kā novērst šādu traģēdiju atkārtošanos, sacīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja vietnieks Edvīns Šnore (NA).

Politiķis apstiprinoši atbildēja uz jautājumu, vai risinājuma piedāvājums tiek gaidīts no VP un IeM. Šnore norādīja, ka ir jāizmeklē notikušā apstākļi, jo nogalinātā sieviete vairākkārt bija vērsusies pēc palīdzības, bet tas nav pasargājis viņas dzīvību.

Vaicāts, vai kādam jāuzņemas atbildība šajā situācijā, komisijas vadītāja vietnieks sacīja, ka pašlaik, kad nav zināma visa informācija, "nav gatavs mest akmeni konkrētā dārziņā" un vērtēt, vai policija ir vai nav darījusi pietiekami, lai novērstu traģēdiju.

Taujāts par iespēju šo jautājumu izskatīt Iekšlietu komisijā, politiķis pieļāva, ka to varētu darīt, kad atbildīgās iestādes būs gatavas piedāvāt konkrētus risinājumus. Reizē Šnore piebilda, ka par komisijas dienas kārtības veidošanu jāinteresējas pie komisijas priekšsēdētāja Raimonda Bergmaņa (AS).

16. aprīlī Jēkabpils novadā sava bērna un mātes acu priekšā tika nodurta 1983. gadā dzimsi sieviete. Slepkavību pastrādāja viņas bijušais vīrs, kurš mēnešiem ilgi sievietei draudēja un viņu vajāja, par to regulāri tika ziņots policijai, bet sieviete pasargāta netika.

VP priekšnieks Armands Ruks uzdevis sākt dienesta pārbaudi saistībā ar sievietes slepkavību Jēkabpils novadā, lai pārliecinātos, ka policisti ir rīkojušies atbilstoši normatīvajam regulējumam, pietiekoši aktīvi un profesionāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!