Foto: DELFI
Lielie vakcinācijas centri ir ciet, izbraukuma vakcinācija arī vairs nenotiek. Kur un kā šobrīd iespējams saņemt poti pret Covid-19, kad pati aktīvākā vakcinācijas fāze ir garām, skaidro portāls "Delfi".

Rīdziniece Veronika saskārusies ar situāciju, ka šobrīd saņemt poti pret Covid-19 vairs nav tik vienkārši kā iepriekš, kad tas bija izdarāms gandrīz "uz katra stūra". Viņa gribēja pieteikt vīru saņemt poti, jo jūlija vidū bija beidzies pārslimošanas sertifikāta termiņš. Pirms tam arī saņemta viena "Janssen" vakcīna.

Veronikas ģimenes ārsts nevakcinē, kamēr nav savākti vairāki gribētāji, lai varētu vērt vaļā vakcīnas pudelīti. Gribētāju šobrīd neesot ļoti daudz. Tāpat Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Infektoloģijas centrā viņai teikuši, ka vakcīnas saņemšana jāgaida aptuveni nedēļu, jo darbinieki arī ir atvaļinājumos. Pie potes beigās tikuši, bet sieviete akcentē sarežģīto ceļu, kā līdz tai nonākuši.

Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) portālam "Delfi" skaidroja, ka, lai šobrīd saņemtu vakcīnu pret Covid-19, jāsazinās ar savu ģimenes ārstu, kurš vai nu to veic savā praksē, vai arī nosūta uz citu vakcinācijas kabinetu. SPKC pārstāve Ilze Arāja sacīja, ka šobrīd šo vakcīnu saņemšanu koordinē ģimenes ārsti – tāpat kā citu valsts apmaksātu vakcīnu saņemšanu.

Tāpat Arāja uzsvēra, ka šobrīd jārēķinās ar ilgāku vakcīnas saņemšanas gaidīšanas laiku, jo tā notiek mazākos apjomos nekā masveida vakcinācijas fāzē.

Jautāta, vai rudenī vakcinācijas jaudas tiks pastiprinātas, viņa sacīja, ka viss atkarīgs no situācijas. Tāpat vadīsies pēc iepriekš izstrādātajiem un valdībā apstiprinātajiem iespējamajiem scenārijiem rudenim.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets ceturtdien, 14. jūlijā, atbalstīja Veselības ministrijas (VM) izstrādāto plānu Covid-19 saslimstības izplatības ierobežošanai rudenī, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

VM atzina, ka veselības nozare gatavojas vairākiem iespējamiem Covid-19 izplatības scenārijiem. Atbilstoši katram no tiem plānots pielāgot veselības aprūpes sistēmas veiktspēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!