Foto: Aizsardzības ministrija

Šobrīd pret Covid-19 ir vakcinēta puse jeb 50,6% Latvijas robežsargu, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts.

Savukārt 18% robežsargu ir izslimojuši Covid-19, līdz ar to kopējais digitālo sertifikātu skaits ir lielāks, teica Pujāts.

Robežsardzes priekšnieks solīja motivēt nevakcinētos robežsargus, kā metodes minot gan sarunas ar tiem, gan arī materiālu stimulēšanu, kas nozīmētu mazāku piemaksu tiem, kas nav vakcinēti.

Piesaistītie papildspēki no Eiropas Savienības robežsapsardzības aģentūras "Frontex" gan ir pilnībā vakcinēti pret Covid-19, atzina ģenerālis.

"Delfi" jau rakstīja, ka Saeima 12. augustā apstiprināja Ministru kabineta 10. augusta lēmumu, ar kuru no 11. augusta līdz 10. novembrim Latvijas-Baltkrievijas pierobežā ir izsludinātā ārkārtējā situācija. Kopš 11. augusta vairākas bēgļu grupas nav ielaistas Latvijā.

Valsts robežsardze kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem pēdējo dienu laikā uz Latvijas un Baltkrievijas robežas konstatējusi vairākkārtējus gadījumus, kad Baltkrievijas militarizēto vienību pavadībā pār Latvijas un Baltkrievijas robežu tiek mēģināts pārvirzīt migrantus no Tuvo Austrumu valstīm. To pierāda portāla "Sargs.lv" rīcībā nonākušie VRS safilmētie videomateriāli no abu valstu robežas, kas tika publiskoti pagājušajā nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!