Visās vecuma grupās vērojams saslimstības ar Covid-19 samazinājums, tomēr visbiežāk slimo vecuma grupā no 30 līdz 59 gadiem, portālu "Delfi" informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Pēdējā mēneša laikā Covid-19 gadījumu skaits Latvijā samazinājies uz pusi, bet pagājušā nedēļa pret iepriekšējo nedēļu samazinājums ir par 27%, liecina SPKC dati.

Vidēji dienā tika atklāti 308 jauni inficētie, bet nedēļu iepriekš – 424. Pagājušajā nedēļā par 13% samazinājies veikto testu skaits, vidēji dienā veicot 10 977 testus (iepriekš 12 597 testus).

Pēdējo septiņu dienu laikā tika stacionēti vidēji 46 pacienti dienā, tādējādi ikdienā slimnīcās ar Covid-19 ārstējas vidēji 533 (iepriekš 635) pacienti.

Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficents (R) šobrīd ir 0,79, kas nedēļu iepriekš bija 0,8. Kā norāda SPKC, tas liecina par infekcijas slimības izplatības samazināšanos.

Arī aizvadītajā nedēļā Latvija saglabā nemainīgi augstu 4.-5. vietu Eiropā. Ja Eiropas valstu vidējais kumulatīvais saslimstības rādītājs ir 155 (iepriekš 224), Latvijā tas ir divas reizes augstāks. Kopumā Eiropā situācija uzlabojas – 23 valstīs situācija ir stabila vai vērojams saslimstības samazinājums, norāda SPKC.

Neraugoties uz saslimstības mazināšanos, SPKC aicina iedzīvotājus vakcinēties pret Covid-19. Vakcinācija ir drošākais un efektīvākais aizsardzības veids, kas pasargā no smagām slimības formām un mazina Covid-19 infekcijas izplatību sabiedrībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!