Foto: LETA

Saskaņā ar Labklājības ministrijas rīcībā esošo informāciju līdz piektdienas, 12. februāra, pēcpusdienai sociālās aprūpes centros (SAC) pret Covid-19 vakcinēti 455 cilvēki, informēja Labklājības ministra.

No vakcinētajiem 308 ir centru klienti, bet 147 darbinieki.

Vakcinācija veikta valsts SAC "Latgale" filiālē "Mēmele" Neretas novadā, valsts SAC "Kurzeme" filiālē "Liepāja" un filiālē "Aizvīķi" Priekules novadā, SAC "Atpūtas" Brocēnu novadā, SAC "Mālpils" Mālpils novadā, SAC "Jaunāmuiža" Krustpils novadā, kā arī daži VSAC "Rīga" darbinieki vakcinēti citās iestādēs.

Kā jau ziņots, sociālajos aprūpes centros ir veikti visi nepieciešami sagatavošanās darbi un 10. februārī sākta klientu un darbinieku vakcinācija pret Covid-19.

Labklājības ministre Ramona Petraviča uzskata, ka turpinot vakcināciju sociālās aprūpes centros, drīz sāksies izejas posms no Covid-19.

"Vienlaikus šī procesa efektīva norise ir tieši saistīta ar veiksmīgu Covid-19 izplatības mazināšanas rīcības plāna izpildi aprūpes iestādēs. Tikai pēc vakcinācijas pabeigšanas un vīrusa izplatības apturēšanas varēs domāt par stingro ierobežojumu un drošības pasākumu mīkstināšanu," pauda Petraviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!