No Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) izslēgtais Sigurds Graudiņš iesūdzējis tiesā LSDSP priekšsēdētāju Juri Bojāru, kurš viņu nosaucis par traku. Graudiņš informēja, ka prasība Rīgas Centra rajona tiesā ir iesniegta par goda un cieņas aizskaršanu.
Bojāru iesūdzēšana tiesā neuztrauc. Viņš pauda viedokli, ka prasība nav pamatota un atkārtoja to, ka "partija nav trakonams". "Graudiņš uzvedas kā cilvēks, kam visi prāti nav mājās," sacīja LSDSP vadītājs, piebilstot, ka no partijas izmestais biedrs rakstījis politisko dzeju - "gatavos murgus".

Bojārs norādīja, ka pēc šādas Graudiņa rīcības "var sanākt pretprasība par apmelošanu". Tiesa tikšot informēta par Graudiņa rīcību, piemēram, arī par gadījumu, kad viņš ar lāpstu ieradās uz partijas pasākumu. Pēc Bojāra teiktā, Graudiņš viņam draudējis ar noduršanu. "[LSDSP biedrs Imants] Burvis teiks, ka Graudiņš ir normāls cilvēks, jo viņš to izrīkoja, taču pavaicājiet citiem LSDSP biedriem," aicināja partijas priekšsēdētājs.

LSDSP Ziemeļu rajona konference Graudiņu no partijas izslēdza par ļoti rupjiem LSDSP statūtu un disciplīnas pārkāpumiem. Viņš negatīvu viedokli par vairākiem partijas līderiem ļoti asā formā bija paudis Valsts prezidentei, LSDSP Rīgas domes deputātiem un partijas ierindas biedriem adresētā vēstulē.

LSDSP priekšsēdētāju Graudiņš vēstulē nosauc par "iefiltrēto kreisā politiskā spēka grāvēju Latvijā, kurš ir sajaucis ģimenes biznesu ar partijas lietām". Valdes locekli Jāni Dinēviču Graudiņš apvaino draudzībā ar "odiozām personām un ekonomiskiem grupējumiem, kas ir atstājis stipri negatīvu ietekmi uz sociāldemokrātu vēlēšanu rezultātiem". Savukārt Māris Tralmaks Graudiņa skatījumā ir Tautas partijas interešu lobētājs LSDSP vai "vienkārši politisks infantils".

Sociāldemokrāts visai parupjā tonī uzrakstītajā vēstulē uzsver, ka "tauta savu attieksmi pie varas esošajām partijām ir paudusi ar kategorisku "nē", tāpēc nav pieļaujama iešana koalīcijā ar Tautas partiju, savienību "Latvijas ceļš" un apvienību "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!