Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku (LSDSP) partija uzskata, ka pašreizējās valdības koalīcijas ir sevi izsmēlusi un sociāldemokrāti neatbalstīs valdību, kurā ir Tautas partija.
Šādu partijas valdes lēmumu pirmdien akceptēja LSDSP konference.

Sociāldemokrātiem ir pieņemama "varavīksnes", profesionāļu valdība, kādu sociāldemokrāti ierosināja pēc 7.Saeimas vēlēšanām. LSDSP uzskata, ka šādas valdības priekšrocības būtu lielāka stabilitāte, pateicoties lielākam deputātu atbalstam Saeimā un tā pārstāvētu plašāku vēlētāju loku.

Jau ziņots, ka kongresa laikā pirmdien sociāldemokrāti pieļāva iespēju, ka viņi varētu piedalīties sarunās par valdības veidošanu.

Tas varētu notikt, ja Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle nepiekritīs premjera amata kandidāta Andra Bērziņa piedāvātajam valdības modelim, kurā ārlietu un satiksmes ministra amati pienākas "Latvijas Ceļam".

LSDSP frakcijas priekšsēdētājs Egils Baldzēns tomēr uzsvēra, ka sociāldemokrāti varētu piedalīties tikai tādā valdībā, kurā nav Tautas partijas (TP) un kas strādā "ar stāju, mugurkaulu un godīgu politiku".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!