Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) Rīgas Ziemeļu konference, pašam partijas biedram klāt neesot, no partijas izslēgusi Āri Ružu, ko partija vainoja tās iekšējo dokumentu izplatīšanā masu medijiem.
Ruža BNS apliecināja, ka esot saņēmis konferences protokola izrakstu, kurā bez nekāda pamatojuma norādīts, ka viņš izslēgts no partijas.

Partijas biedrs norādīja, ka viņs šajā laikā atradies ārzemēs komandējumā, un jautājums par iespējamo viņa izlēgšanu nemaz neesot bijis iekļauts konferences, kas notika 15.maijā, darba kārtībā.

15.maija konferencē no partijas izslēgts arī Sigurds Graudiņš.

LSDSP priekšsēdētājs Juris Bojārs BNS sacīja, ka Ruža un Graudiņš no partijas izslēgti par iekšējās disciplīnas pārkāpumiem un partijas statūtu neievērošanu. Abi jau iepriekš gan partijas valdēs, gan domēs brīdināti par iespējamo izslēgšanu atkārtotu pārkāpumu gadījumā.

Bojārs arī sacīja, ka Graudiņš ir "garīgi slims cilvēks", bet sociāldemokrātu partija "nav trakonams" un viņa atrašanās partijā to diskreditē.

Savukārt Ruža izslēgts par partijas statūtu pārkāpumiem.

Jau ziņots, ka neilgi pirms vēlēšanām masu mediju rīcībā nonāca vēstule, kurā LSDSP priekšsēdētājs Juris Bojārs par līdzekļu vākšanu vēlēšanu kampaņai solījis iekļaut partijas sarakstā kādas organizācijas biedrus. No vēstules izriet, ka solījums dots privātīpašnieku sabiedriskajai organizācijai "Īpašums".

Partijas priekšsēdis un it kā vēstules autors Bojārs vēstules izplatīšanā vainoja Ružu, kas tādējādi esot gribējis provocēt sociāldemokrātus pirms vēlēšanām. Bojārs solījās par Ružas izslēgšanu no partijas lemt pēc vēlēšanām.

Vēstules patiesuma faktu toreiz apstiprinājis partijas ģenerālsekretārs Valdis Lauskis, kurš sacīja, ka šis dokuments esot "no partijas iekšējās dzīves, kas sabiedrībai nav domāts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!