Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) otrdien 1.maija konferencē pieņēma rezolūciju ar aicinājumu pārtraukt valsts a/s "Latvijas kuģniecība" (LK) privatizāciju un atjaunot tai valsts a/s statusu.
Tāpat sociāldemokrāti aicina valdību iesniegt Saeimā likuma grozījumus, lai realizētu Latvijas kuģošanas politikas koncepciju un atjaunotu kuģus ar Latvijas karogiem.

Jau ziņots, ka līdz piektdienas vakaram drošības naudu nebija samaksājis neviens no diviem potenciālajiem kuģniecības privatizētājiem un viens no viņiem paziņoja, ka valdības noteiktā cena - 70 miljoni par 68% akciju - ir par lielu. Līdz ar to trešais LK privatizācijas mēģinājums ir beidzies ar neveiksmi. Tagad tiks pieprasīti privatizācijas konsultanta "BDO New Markets" skaidrojumi, ko darīt tālāk, un par tālāko rīcību valdība varētu lemt 8.maija sēdē.

LSDSP Saeimā iesniegusi un tā ceturtdien lems par ekonomikas ministra Aigara Kalvīša demisiju. Sociāldemokrāti nav apmierināti ar Kalvīša vadīto LK privatizācijas procesu. Tas ir jau otrais demisijas pieprasījums Kalvītim saistībā ar LK, bet paredzams, ka arī tas negūs atbalstu. Pašlaik atbalstu sociāldemokrātiem izteikusi tikai apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", tādējādi kopā ir tikai 37 balsis.

Savukārt valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga žurnālistiem pēc atgriešanās no vizītes ASV pauda, ka atbildība par LK privatizāciju ir jāuzņemas valdībai un Privatizācijas aģentūrai (PA), kā arī privatizācijas konsultantam. Viņa atgādināja, ka jau iepriekš ieteikusi šai lietai piesaistīt kādu atzītu starptautisku investīciju banku, bet nezināmu apstākļu dēļ tas nav izdarīts. Par LK privatizāciju un pašreizējo situāciju prezidente trešdien grasās apspriesties ar premjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!