Rīgas domes Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) frakcijas deputāts Māris Tralmaks ir uzrakstījis iesniegumu par vēlmi nolikt deputāta mandātu, informēja LSDSP frakcijas priekšsēdētājs Jānis Dinevičs.
Tralmaks teica, ka izvēlējies nolikt deputāta mandātu, lai nerastos interešu konflikts viņa kā "Rīgas ūdens" valdes locekļa darbā. Turklāt "Rīgas ūdenī" Tralmakam esot "stipri daudz ko darīt", un savienot šos pienākumus ar darbu Rīgas domē viņam būtu grūti, turklāt "nāktos sēdēt uz diviem krēsliem".

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotā informācija par 2005.gada Rīgas domes vēlēšanām, kā nākamajai no LSDSP deputātu kandidātu saraksta deputātes mandāts pienākas Latvijas Infektoloģijas centra direktorei Baibai Rozentālei, kura ir izstājusies no LSDSP un iestājusies Tautas partijā (TP). Līdz ar to TP frakcijā būs deviņi deputāti, bet valdošajā koalīcijā - kopumā 36 deputāti.

LSDSP frakcijā, kurā sākotnēji bija septiņi deputāti, darbu turpinās tikai četri deputāti. LSDSP frakciju ir pametuši Sociālo tehnoloģiju augstskolas rektors Juris Zaķis, bijušais Rīgas mērs Gundars Bojārs un tagad arī bijušais Rīgas pilsētas izpilddirektors Māris Tralmaks.

Saistībā ar Rīgas domes sociāldemokrātu pāriešanu uz citām partijām un frakcijām, LSDSP valde šā gada 11.janvārī izplatīja paziņojumu, kurā pauž nožēlu, ka "Latvijas politiskās dzīves vislipīgākais netikums skāris arī LSDSP frakciju Rīgas domē, tā sāpinot mūsu vēlētājus". LSDSP valde atvainojās tiem, kas atdevuši savu balsi par tiem Rīgas domniekiem, "kuri cīņas vietā par mūsu politiskajiem ideāliem un principiem, savu vēlētāju interešu aizstāvēšanu, ir izvēlējušies biznesa interešu kārtošanu zem izdevīgas politiskās paspārnes".

Jautāts par darbības turpināšanu LSDSP, Tralmaks atbildēja visai izvairīgi. Iesniegumu par izstāšanos no LSDSP vēl neesot uzrakstījis.

Māris Tralmaks dzimis 1949.gadā Alūksnes rajonā, 1972.gadā beidzis Rīgas Politehnisko institūtu kā inženieris enerģētiķis.

Strādājis kolhozā "Trapene", bijis VEF Alūksnes filiāles galvenais enerģētiķis, no 1973. līdz 1982.gadam bijis Latvijas Komunistiskās jaunatnes savienības funkcionārs vispirms Alūksnē, vēlāk LĻKJS Centrālajā komitejā. No 1982. līdz 1990.gadam Tralmaks bija Latvijas Kompartijas funkcionārs; strādājis par LKP Kirova rajona nodaļas vadītāju, Latvijas Rakstnieku savienības organizatoriskā darba sekretāru, LKP Rīgas pilsētas komitejas instruktoru.

2000.gada septembrī Tralmaks tika apstiprināts par Rīgas Centra rajona izpilddirektoru.

2001.gada aprīlī pēc Rīgas domes priekšsēdētāja Gundara Bojāra ierosinājuma Rīgas dome iecēla Tralmaku par Rīgas pilsētas izpilddirektoru.

2005.gada martā Tralmaks tika ievēlēts par Rīgas domes deputātu no LSDSP saraksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!