Jaunatnes Sociāldemokrātiskā savienība (JSS) pieprasa Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) vadībai atsaukt "apmelojošos apgalvojumus un atvainoties JSS biedriem" par presē izskanējušiem apgalvojumiem, ka JSS pasākumos regulāri tika lietots alkohols un narkotikas. Šāds viedoklis pausts JSS valdes atklātajā vēstulē.
"Mēs tikām apvainoti arī daudz nopietnākos pārkāpumos, tādos kā alkohola un narkotiku regulārā lietošanā JSS pasākumos, kas jau ir likuma pārkāpums. Jurim Bojāra kungam kā jaunas "satversmes" tēvam vajadzētu saprast, ka par saviem vārdiem ir jāatbild. Tāpēc JSS pieprasa LSDSP vadībai atsaukt savus apmelojošos apgalvojumus un atvainoties JSS biedriem," teikts vēstulē.

JSS norāda, ka pēc JSS 12.janvāra konferences, kurā organizācija paziņoja par sadarbības pārtraukšanu ar LSDSP un pauda atbalstu Sociāldemokrātu savienības Saeimas frakcijas pārstāvju jaunveidojamajai partijai, LSDSP vadība vairākkārt JSS ir apvainojusi masu informācijas līdzekļos.

JSS vēstulē arī norāda, ka LSDSP par 5000 latiem ir mēģinājusi uzpirkt JSS biedru un bijušo LSDSP biedru Latvijas Studentu apvienības prezidentu Juri Pūci. "Mūs nespēs šķelt nedz apmelojumi presē, nedz arī mēģinājumi uzpirkt mūsu organizācijas biedru (bijušo LSDSP biedru) Latvijas Studentu apvienības prezidentu Juri Pūci par 5000 latiem," minēts vēstulē.

JSS valde arī norāda uz citiem apvainojumiem, kurus izteikusi LSDSP valde par JSS, taču par tiem atvainošanos nepieprasa, "atstājot tos uz LSDSP vadības un to līdzskrējēju sirdsapziņas".

"Apgalvojumi, kuros mēs tikām raksturoti kā "patērētāji", kuri partijai neko nav devuši, bet tikai prasījuši pilnvarnieku vietas domē, lai paliek uz LSDSP vadības un viņu līdzskrējēju sirdsapziņas, viņi jau sen ir pierādījuši, ka viņus neinteresē jauniešu organizācijas darbs. Tāpat, lai LSDSP pati izdomā, kas ir saprasts zem mums adresētā izteiciena "pleiboji"," teikts JSS valdes sagatavotajā vēstulē.

15.janvārī lielākā sociāldemokrātu jaunatnes organizācija JSS paziņoja par sadarbības pārtraukšanu ar LSDSP un izteica atbalstu 5 no LSDSP saraksta ievēlētajiem Saeimas deputātiem, kuri nolēma veidot jaunu Sociāldemokrātu savienības Saeimas frakciju. Savukārt divas pārējās LSDSP jauniešu organizācijas sadarbību ar partiju turpinās.

LSDSP priekšsēdētājs Juris Bojārs, komentējot JSS rīcību, sacīja, ka partijas vadībai radušās pamatotas aizdomas par to, ka "mūsu īrētās telpās JSS jaunieši veda plejbojisku dzīves veidu - mums ir ziņa, ka tur tika lietoti alkoholiski dzērieni un pat pīpēta zālīte".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!