Sociāldemokrātu savienība beigs pastāvēt, jo lielākā daļa tās biedru nolēmuši iestāties partijā “Jaunie demokrāti”, otrdien preses konferencē informēja SDS priekšsēdētājs Pēteris Salkazanovs.
Salkazanovs uzsvēra, ka līdz šim Latvija ir pārvaldīta kā SIA, taču tagad JD centīšoties panākt, ka “suverēnā vara pieder tautai”. “Ir pienācis laiks SIA likvidēt un tautai pārņemt suverēno varu,” aicināja Salkazanovs.

Salkazanovs norādīja, ka viņam ir patīkami, ka JD ir mazliet naivi, nepieredzējuši un jauni, un “mēs viņiem varēsim palīdzēt”. Lūgts konkretizēt, Salkazanovs norādīja, ka visa Latvijas karte nav oranža un SDS cilvēki pašvaldībās sniegs atbalstu JD cīņā par varu.

Lai arī Salkazanovs vairākkārt uzsvēra, ka valsts pārvaldē ir jāizbeidz izmantot uzņēmējdarbības formas, viņš nepauda savu viedokli, vai atbalstīs Ventspils mēra Aivara Lemberga iespējamo iesaistīšanos JD. “Man nav informācijas, ka Lembergs būtu izteicis vēlmi iesaistīties JD,” teica Salkazanovs. Viņš, tāpat kā Šķēle, ir oligarhu pārstāvis, sacīja Salkazanovs.

Savukārt JD līderis Māris Gulbis norādīja, ka pagaidām notiek sarunas ar visām reģionālajām partijām, tai skaitā arī ar “Latvijai un Ventspilij”, un izteica cerību, ka nākamajā Saeimā varētu tikt ievēlēts kāds cilvēks no Ventspils.

Abu partiju vadītāji ir pārliecināti, ka, kļūstot par vienu partiju, to starpā nebūs ideoloģisku pretrunu un JD ir un paliks labēja partija. Savukārt Salkazanovs norādīja, ka visas labējās

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!