Foto: LETA

"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa otrdien partijas valdes un Saeimas frakcijas kopsēdē vienīgā izvirzīta par iespējamo "Vienotības" premjera amata kandidāti. Gala lēmumu šajā jautājumā politiskais spēks pieņems pēc Ziemassvētkiem, bet ne vēlāk par 28. decembri, kas ir datums, kad savu premjera amata kandidātu plāno izvirzīt Zaļo un zemnieku savienība. Ja Āboltiņu atbalstīs partijas valdes un Saeimas frakcijas vairākums, tad "Vienotība" viņu oficiāli izvirzīs kā savu premjera amata kandidātu, turpretim, ja šāda vairākuma nebūs, tas nozīmēs, ka politiskais spēks atsakās no privilēģijas nosaukt savu kandidātu premjera amatam, norāda partijas valdes loceklis, Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis.

Kā liecina līdzšinējie "Vienotības" deputātu izteikumi, Āboltiņai varētu būt valdes un Saeimas frakcijas vairākuma atbalsts. Mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotāji kritiski vērtē Āboltiņas kandidatūru un "Vienotību" salīdzina ar grimstošu kuģi, ko tās biedri drīz steigs pamest.

Saeimas deputāte Ilze Viņķele (V) savas emocijas ilustrē ar krievu glezniecības paraugu.

Arī žurnāliste Anda Burve-Rozīte kritiski izsakās par Āboliņas kandidatūru uz premjerministres amatu.

Jurists Voldemārs Burģis nesaprot, kāpēc premjera amatam netiek izvirzīti citi "Vienotības" biedri.

Aviācijas nozares eksperts Tālis Linkaits nespēj izskaidrot Āboltiņas rīcību.

Arī Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Iesalnieks (VL-TB/LNNK) nesaprot Āboltiņas neatlaidīgos centienus kļūt par premjeri.

Tvitera lietotājs Toms Musts neatbalsta Āboltiņas kandidatūru.

Students Artis Spertāls pieļauj, ka daudzi "Vienotības" biedri apdomā iespēju mainīt politisko partiju.

Turpretī izglītības nozarē strādājošā Anna Žabicka uzskata, ka jāļauj Āboltiņai pamēģināt.

Zabickas viedoklim pievienojas arhitekts Matīss Šteinerts.

"Twitter" lietotājs Martins pārmet "Vienotībai", ka tā par premjeru izvirza Āboltiņu, kura iekļuva Saeimā, kad ievēlētais Jānis Junkurs nolēma atteikties no deputāta mandāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!