Ventspils domes mēram Aivaram Lembergam svētdien, 25. septembrī, Ventspils pareizticīgo baznīcā piešķīrusi Svētā svētmocekļa Rīgas un Latvijas arhibīskapa Jāņa (Pommera) ordeni, ziņo portāls "ventspils.lv". Šī vēsts neatstāja vienaldzīgus tvitera lietotājus, kuri steidza vērtēt Lembergam piešķirto apbalvojumu.

Ar svētā svētmocekļa Rīgas arhibīskapa Jāņa ordeni apbalvo gan garīgās, gan laicīgās personas par izciliem nopelniem Pareizticīgās Baznīcas stiprināšanā, par tādiem sasniegumiem baznīcas un laicīgās varas sadarbībā, kas vērsti uz saskaņas uzturēšanu un miera stiprināšanu sabiedrībā, par ievērojamu ieguldījumu starpbaznīcu un starpkonfesionālā sadarbībā.

Ordenis tiek piešķirts par miera un draudzības stiprināšanu starp tautām, par nozīmīgu dalību Latvijas Pareizticīgās Baznīcas dzīvē un tai sniegtu būtisku un regulāru palīdzību baznīcu, klosteru, garīgo skolu atjaunošanā, celtniecībā un restaurācijā, par žēlsirdības darbiem, bērnu un jauniešu garīgi tikumisku kristīgu izglītošanu un audzināšanu, vēsta Latvijas Pareizticīgās baznīcas portāls.

Kā atzīmē Ventspils pašvaldības portāls, Ventspils pareizticīgo baznīcas restaurācijai pašvaldība sniedz finansiālu atbalstu 35 000 eiro apmērā arhitektūras pieminekļa uzturēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!