Foto: DELFI

Paula Stradiņa klīniskajai universitātes slimnīcai joprojām neesot zināms, kad tā pēc pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas varētu saņemt jauno korpusu.

Kā pastāstīja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle, būvobjektā notiek darbu pabeigšana, ieskaitot sistēmu darbības pārbaudes un regulēšanu, un galīgie apdares darbi. Vienlaikus tiek veikta izpilddokumentācijas noformēšana un valsts un pašvaldību institūciju atzinumu saņemšana.

Sīle gan norādīja, ka datumu un laiku, kad tieši notiks galējā ēkas pārbaude un nodošana slimnīcai, paziņos būvnieks pilnsabiedrība SBRE.

Tāpat, kopš 17. oktobra, kad bija jaunā korpusa pirmās kārtas nodošanas termiņš ekspluatācijā, būvniekam tiek piemērota soda nauda. Soda naudas apmērs ir vairāk nekā 3000 eiro dienā un tā tiek aprēķināta no neizpildīto darbu apjoma summas, norādīja Sīle. Līdz ar to kopš 17. oktobra soda naudas apjoms ir sasniedzis aptuveni 216 000 eiro.

Kā vēstīts, pilnsabiedrības SBRE projekta vadītājs Valdis Koks 29. novembrī norādīja, ka ekspluatācijā slimnīcas jauno korpusu ir plānots nodot līdz šī gada beigām.

Viņš arī uzsvēra, ka jau oktobrī tika uzsākta jaunā korpusa nodošanas procedūra, un pa šo laiku ir gan testētas un pieregulētas iekārtas un sistēmas, gan pieprasīti un saņemti formālie atzinumi. Tāpat viņš norādīja, ka jau oktobrī objekts bija tādā fiziskā gatavībā, lai slimnīca savas iekārtas varētu sākt uzstādīt.

Tai pat dienā Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē slimnīcas Jaunās būvniecības daļas vadītājs Jānis Komisārs stāstīja, ka būvdarbi objektā tuvojas noslēgumam. Esot izbūvētas iekšējās un ārējās konstrukcijas, inženiertehniskās sistēmas, kā arī paveikti citi svarīgi darbi. Noslēguma fāzē esot iekšējie apdares darbi.

Viņš prognozēja, ka jaunā korpusa pirmo kārtu būvnieks ekspluatācijā nodos 2017. gada janvārī, savukārt ēkas ekspluatāciju varēs sākt no nākamā gada aprīļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!