Valsts civildienesta pārvalde (VCP) par nekvalitatīvu pienākumu izpildi piemērojusi disciplinārsodu - mēnešalgas samazināšana uz trīs mēnešiem, ieturot 20% no algas - Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Disciplinārlietu izskatīšanas komisijas priekšsēdētājam, Juridiskās pārvaldes Maksājumu piedziņas daļas priekšniekam Edgaram Ceram, informēja VCP priekšnieks Māris Jaunozols.
VCP lēmums pieņemts, izvērtējot pret Ceru ierosinātās disciplinārlietas izmeklēšanas gaitā konstatēto. Secināts, ka VID darbinieks nav kvalitatīvi veicis savus pienākumus, kā dēļ nepamatoti ilglaicīgi netiek izpildīts Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas spriedums un netiek nodrošināta bijušās VID ierēdnes likumīgo tiesību ievērošana.

Tādējādi Cers ir nodarījis būtisku morālu kaitējumu valsts civildienestam, uzskata VCP.

VID Disciplinārlietu izskatīšanas komisija pagājušā gada jūlija lēmumā par disciplinārlietas piemērošanas pamatotību kādai VID ierēdnei bez pietiekamas motivācijas atzinusi, ka VID Zemgales reģionālās iestādes rīkojums par soda piemērošanu ierēdnei, atbrīvojot viņu no VID kā specializētā valsts civildienesta, ir tiesisks.

Ierēdne VID lēmumu apstrīdēja tiesā, kura atzina, ka VID komisija ierēdnei piemērotā soda tiesiskumu atzinusi bez pietiekamas motivācijas, bez apstākļu, pārkāpuma smaguma, nodarītā kaitējuma apmēra, apstākļu, kādos pārkāpums izdarīts, ierēdnes vainas, tās formas, iepriekšējā dienesta gaitas vērtējuma, lietojot nekonkrētas frāzes.

Tiesa arī uzlikusi pienākumu VID Disciplinārlietu izskatīšanas komisijai, atkārtoti lemjot par rīkojuma pamatotību, ņemt vērā spriedumā norādīto un novērst pieļauto pārkāpumu.

VCP, izmeklējot lietu par VID rīcības un komisijas lēmumu likumību, konstatējusi, ka tiesas spriedumā norādītie trūkumi nav novērsti pat pēc VCP iepriekšēja norādījuma un disciplinārsods ierēdnei ir piemērots bez pietiekama juridiskā pamatojuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!