Saistībā ar ēdināšanas problēmām Iekšlietu ministrijas (IeM) kompleksā sodītas vairākas amatpersonas. IeM valsts sekretāram Aivaram Straumem izteikts aizrādījums par trūkumiem ministrijas administratīvajā darbā, personāla pārvaldīšanā, pārvaldes lēmumu pieņemšanā un uzdevumu izpildē, portālu "Delfi" informēja IeM Preses centra vadītāja Laura Karnīte.
Aizrādījums izteikts arī IeM valsts sekretāra vietniekam aģentūru darba uzraudzības, informātikas un sakaru jautājumos Viktoram Elksnim. Aizdomās par Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likumā paredzēto normu iespējamu nepildīšanu ierosināta disciplinārlieta pret Iekšlietu īpašumu valsts aģentūras direktoru Laimoni Ozolu. Ozols uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku atstādināts no amata.

Disciplinārlieta ierosināta arī pret IeM aģentūru Darba uzraudzības nodaļas vadītāju Vinetu Silkani.


Jau ziņots, ka Segliņš ierosināja dienesta pārbaudi par ēdināšanas pakalpojumu nesniegšanu jaunajā IeM kompleksā Čiekurkalnā. Saistībā ar to no atvaļinājuma tika atsaukts ministrijas valsts sekretārs Aivars Straume.

Par ministrijas pārcelšanos uz Čiekurkalnu bijis zināms jau sen un tika atvēlēti līdzekļi ēdnīcas ierīkošanai. Tā tika izveidota, taču aizvien nav izvēlēts ēdnīcas operators. Lai gan ministrija pārcēlusies uz jaunajām telpām jau pavasarī, aizvien nav noticis konkurss ēdnīcas operatora izvēlei, un aptuveni 3000 kompleksā strādājošo nav nodrošināta ēdināšana.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!