Kanalizācijas rekonstrukcijas darbu veicēji SIA "Ostas celtnieks" Rīgā, Emmas ielas un Vecāķu prospekta krustojumā satiksmi nav organizējusi atbilstoši saskaņotajai shēmai, tāpēc tur pirmdienas vakarā izveidojies milzīgs sastrēgums. Rīgas dome sauks būvniekus pie administratīvas atbildības, bet jau otrdienas vakarā satiksme tur nebūs ierobežota, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Satiksmes departaments par konstatēto pārkāpumu sastādīs administratīvo aktu iesniegšanai Rīgas pašvaldības policijā. Saskaņā ar normatīvajiem aktiem, būvdarbu veicējs ir atbildīgs par darbu veikšanu un satiksmes organizāciju remontdarbu vietā.

Pirmdien, apsekojot Emmas ielas un Vecāķu prospekta krustojumu, Satiksmes departaments konstatēja, ka remontdarbu vietā satiksme netiek organizēta atbilstoši saskaņotajai satiksmes organizācijas shēmai un Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumam. Tāpat konstatēts, ka reālā būvdarbu norise neatbilst iepriekš plānotajam.

Lai nepieļautu pirmdien notikušo satiksmes kavējumu atkārtošanos, otrdien Satiksmes departamenta organizētajā ārkārtas sanāksmē departamenta vadība pieprasīja paskaidrojumus no kanalizācijas rekonstrukcijas darbu veicējiem SIA "Ostas celtnieks". Departaments remontdarbu veicējiem SIA "Ostas celtnieks" uzdeva līdz trešdienai izstrādāt jaunu satiksmes organizācijas shēmu atbilstoši reālajai būvdarbu gaitai ar prasību nodrošināt nepārtrauktu transporta plūsmu pāri dzelzceļa pārbrauktuvei Vecāķu prospektā pirms krustojuma ar Emmas un Gāles ielām abos braukšanas virzienos, kā arī nodrošināt satiksmes organizāciju bez luksoforu palīdzības. Pēc jaunās shēmas izstrādāšanas nekavējoties tiks izdots jauns izpilddirektora rīkojums.

Sanāksmē pārstāvji no uzņēmuma SIA "Ostas celtnieks" apstiprināja, ka otrdien satiksmes plūsma Emmas ielas un Vecāķu prospekta krustojumā tiks nodrošināta bez ierobežojumiem.

No 10. augusta Emmas ielas un Vecāķu prospekta krustojumā pēc SIA "Rīgas ūdens" pasūtījuma bija paredzēts veikt kanalizācijas rekonstrukcijas darbus. Līdz jaunas satiksmes organizācijas shēmas izstrādei Rīgas domes Satiksmes departaments ir apturējis SIA "Ostas celtnieks" izsniegto darbu veikšanas atļauju.

Atbilstoši Rīgas domes saistošajiem noteikumiem c "Rīgas transporta būvju aizsardzības noteikumi" remontdarbu veicējs ir atbildīgs par darba vietas aprīkošanu uz ceļiem atbilstoši saskaņotajai satiksmes organizācijas shēmai. Lēmumu par soda piemērošanu un tā apmēru pieņems Rīgas domes Administratīvā komisija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!