Foto: DELFI

Šogad iekšlietu struktūras iespējamos 16. marta Leģionāru atceres dienas riskus vērtē kā augstākus, nekā iepriekšējos gados, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Atceres dienu riskantāku padarīs tas, ka Latvijā rudenī gaidāmas parlamenta vēlēšanas, bet nedēļas nogalē Krievijā vēlēs prezidentu.

Ministrs prognozēja, ka atsevišķi indivīdi varētu provocēt atceres dienas dalībniekus, kā arī pielietot vardarbību. Lai gan ministrijai nav ziņu, ka Latvijā būtu ieceļojušas kādas radikāli noskaņotas personas, nevar izslēgt varbūtību par šādu personu ieceļošanu caur citām Šengenas zonas valstīm.

Kozlovskis pastāstīja, ka pie Brīvības pieminekļa, kur tradicionāli noliek ziedus leģionāru piemiņai, kā parasti būs norobežojošās barjeras, un pretējo viedokļu paudēji būs fiziski nošķirti. Savukārt policija darīs visu, lai nepieļautu fizisko konfrontāciju, bet asa vārdu apmaiņa, visticamāk, notiks.

Vēstīts, ka Rīgas dome ir atļāvusi visus 16. martā pieteiktos pasākumus galvaspilsētas centrā, taču vienam no tiem ir noteikti ierobežojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!