Šā gada 11 mēnešos reģistrēti 419 ērču encefalīta slimnieki un 797 Laima slimības gadījumi, liecina Latvija Infektoloģijas centra (LIC) dati.

Ērču encefalīta slimnieku skaits salīdzinājumā ar piecu gadu vidējo attiecīgajā periodā šogad pieaudzis par 59%, bet Laima slimības pacientu skaits - par 33%. Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu reģistrēts par 4% vairāk Laima slimības gadījumu, bet ar ērču encefalītu inficējušies par 13% mazāk cilvēku.

LIC stacionārā šogad ārstējušies jau 185 pacienti, kas slimojuši ar ērču encefalītu vai Laima slimību. No stacionāra jau ir izrakstīti 159 ērču encefalīta slimnieki un 24 Laima slimības pacienti, taču vēl divi pacienti, kuriem konstatēta Laima slimība turpina ārstēties. Savukārt ambulatori pēc palīdzības vērsās 1374 cilvēki ar Laima slimību.

Tāpat LIC laboratorijā šogad tika pārbaudītas 4893 ērces, no kurām 285 jeb 5,8% bija inficēti ar encefalītu.

Latvijā ērču aktivitātes sezona ilgst no marta līdz oktobra beigām. Kā uzsver LIC speciālisti, vakcinācija ir efektīvākais aizsardzības līdzeklis pret saslimšanu ar ērču encefalītu un to ieteicams veikt pirms ērču aktivitātes sezonas sākšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!