Foto: Shutterstock
Šajā studiju gadā ar valsts vai pašvaldības ārstniecības iestādi vienošanos par darba attiecību uzsākšanu pēc rezidentūras beigšanas noslēguši 43 jaunie ārsti, informēja Veselības ministrijā (VM).

Iepriekšējā mācību gadā šādas vienošanās bija noslēguši 42 rezidenti. VM gan norāda, ka šie ir aktuālie dati 5. septembrī un līgumu slēgšana vēl turpinās, līdz ar to šis skaits varētu arī mainīties.

Jaunie ārsti slēguši vienošanās, piemēram, ar Aizkraukles, Cēsu, Siguldas, Tukuma slimnīcām, kā arī ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un arī kādu ģimenes ārsta praksi. Kopumā 43 jaunie ārsti noslēguši vienošanās ar 23 ārstniecības iestādēm.

Jau ziņots, ka turpmāk gadījumos, kad pretendentiem uz rezidentūru būs vienādi sasniegumi pamatstudiju mācību procesā un līdzvērtīgi rezultāti, prioritārā kārtībā no valsts budžeta līdzekļiem finansētās rezidentūras vietās uzņems tos rezidentūras pretendentus, kuri noslēguši vienošanos ar ārstniecības iestādi vai pašvaldību ārpus Rīgas.

Noteikumi arī paredz, ka personām, kuru apmācība rezidentūrā tiks finansēta no valsts budžeta līdzekļiem, pēc rezidentūras beigšanas turpmākie trīs gadi jāstrādā iegūtajā ārstniecības specialitātē Latvijas teritorijā ārstniecības iestādē, ģimenes ārsta praksē, Veselības inspekcijā vai Slimību profilakses un kontroles centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!