Šis gads ir beidzamais gads, kad vajadzētu veikt visas likumdošanas izmaiņas un pabeigt sertifikātu dzēšanas procesu. Tā intervijā Latvijas Radio sacīja ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs.
Pēc ministra vārdiem, "šo mānīgo vērtspapīra kursu vajadzētu izbeigt jau šogad, lai 2001.gadā mums nevilktos atpakaļ sertifikātu ēna".

Makarovs norādīja, ka iedzīvotājiem ir jāizmanto tās iespējas, kas viņiem ir dotas. Viņš norādīja, ka valsts iedzīvotājiem piedāvā pietiekoši lielas privatizācijas iespējas, kā piemēru minot "Latvijas kuģniecības" privatizāciju, kad iedzīvotājiem būs dota iespēja par privatizācijas sertifikātiem privatizēt 30 miljonus kuģniecības akciju.

Tāpat Makarovs klāstīja, ka iedzīvotājiem ir jāizlemj, vai viņš grib būt īpašnieks vai nomnieks. Valsts politika ir tāda, ka katram īpašumam ir jabūt savam īpašniekam, piebilda ministrs.

Makarovs prognozēja, ka dažu gadu laikā īpašuma nomas cenas sasniegts tik augstu līmeni, ka cilvēkam būs izdevīgāk kļūt par īpašnieku un tādēļ sertifikāti ir jāizmanto arī dzīvokļu un citu īpašumu privatizācijā.

Tādēļ ministrs aicināja iedzīvotājus nenokavēt un privatizēt īpašumus par privatizācijas sertifikātiem, lai pēc vairākiem gadiem nevajadzētu teikt, ka "gribēju darīt savādāk".

Makarovs arī prognozēja, ka no valsts līdzekļiem par privatizācijas sertifikātiem šogad politiski represētajām personām, kā arī par atgūtajiem īpašumiem varētu izmaksāt 15 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!