Foto: LETA

Šogad līdz 1. septembrim adoptēti 186 Latvijas bērni, liecina Labklājības ministrijas (LM) apkopotā informācija.

Turpina pieaugt Latvijas iedzīvotāju adoptēto bērnu skaits, kā arī turpina sarukt uz ārvalstīm adoptēto bērnu skaits. Latvijas iedzīvotāji līdz 1. septembrim adoptējuši 98 bērnus, kas ir par 22 bērniem vairāk nekā pirms gada šajā laika periodā.

Savukārt uz ārvalstīm adoptēto bērnu skaits līdz septembra sākumam, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu, sarucis par 33 bērniem. Šogad pirmajos astoņos gada mēnešos uz ārvalstīm adoptēti 88 bērni no Latvijas.

Patlaban reģistrā ir ziņas vēl par 1290 bērniem, kuriem jāmeklē adoptētāji. Lielākā daļa jeb 880 bērni ir vecumā no desmit līdz 18 gadiem. Latvijā adoptētāji biežāk izvēlas uzņemties gādību par jaunākiem bērniem - 91 šogad adoptētais bērns ir vecumā līdz desmit gadiem, bet tikai septiņi ir vecumā no desmit līdz 18 gadiem.

Savukārt ārvalstu adoptētāji līdz septembrim adoptējuši 54 bērnus līdz desmit gadu vecumam un 34 bērnus vecumā no desmit līdz 18 gadiem.

Šobrīd adopcijai ir pieteikušies 156 adoptētāji no Latvijas un 50 ārvalstu adoptētāji. No visiem adoptējamiem 599 bērnus var adoptēt uz ārvalstīm, bet 406 bērni to nevēlas vai arī viņu brāļi vai māsas nepiekrīt viņu šķiršanai adopcijas gadījumā.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā uz ārvalstīm no Latvijas adoptēti 178 bērni, kas ir par 37 bērniem vairāk nekā 2013. gadā, liecina LM apkopotā informācija.

Savukārt Latvijas iedzīvotāju adoptēto bērnu skaits pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2013. gadu, pieaudzis par astoņiem bērniem. 2014. gadā viņi adoptējuši 120 bērnus, savukārt 2013. gadā - 112 bērnus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!