Foto: LETA
Šogad Valsts robežsardze aizturējusi 101 nelegālo imigrantu, bet pērn visa gada garumā aizturēti 106 trešo valstu pilsoņi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica robežsardzes priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars.

Garbars skaidro, ka skaitliskā ziņā imigrantu ir mazāk. Taču lielo aizturēto imigrantu skaitu radījusi robežsardzes efektivitāte, jo Latvija nesaņem ziņas no kaimiņvalstīm par nelegālo imigrantu grupām, kas paslīdējušas garām Valsts robežsardzei.

Garbars atklāja, ka šobrīd izlietoti 92% līdzekļu, ko šogad bija plānots darbiniekiem maksāt par virsstundām.

Latvijas un Krievijas robeža no nelegālās imigrācijas viedokļa ir visapdraudētākā, pauda Garbars. Kontrabandas jomā visaktīvākā ir Baltijas robeža. Kontrabandas apjoms šogad saglabājies iepriekšējo gadu līmenī.

Garbars prognozē, ka robežjoslas iekārtošana par 27 miljoniem eiro uz robežas ar Baltkrieviju risinās kontrabandas problēmu. Valsts robežsardze jau noslēgusi vispārīgu vienošanos ar iepirkuma uzvarētāju, kas turpmāko četru gadu laikā robežjoslu iekārtos.

Žogs vizuāli daudz neatšķirsies no žoga, kas uzsliets uz Krievijas robežas. Taču tas būs krietni sarežģītāk pārvarams tiem, kas vēlas turpināt rūpalu nelegālās kontrabandas pārvadāšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!