Šī gada pirmajā pusgadā profesionālajā militārajā dienestā Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) iestājušies 176 karavīri, kas ir par 23% vairāk nekā bija plānots, liecina NBS Apvienotā štāba apkopotā informācija.
Šā gada pirmajā ceturksnī dienestā iestājās 74 karavīri, bet otrajā ceturksnī - 102 karavīri. Savukārt no dienesta bruņotajos spēkos šogad atvaļinājās 137 karavīri, no kuriem 79 bija kareivju, 35 - instruktoru un 23 - virsnieku sastāva karavīri.

Pusēm vienojoties jeb pēc pašu vēlēšanās, dienestu bruņotajos spēkos šogad atstāja 50 karavīri. Militārās disciplīnas pārkāpumu dēļ šogad atvaļināti 28 karavīri. Savukārt pārējie karavīri no dienesta atvaļināti, jo sasniedza maksimālo vecumu, beidzās profesionālā dienesta līgums, kā arī veselības stāvokļa dēļ.

2007.gadā atlasi izturēja 343 karavīri, no kuriem dienesta pildīšanai dažādās bruņoto spēku vienībās devās 296 karavīri, bet 47 uzsāka studijas Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā.

Savukārt no dienesta bruņotajos spēkos pērn atvaļinājās 309 karavīri, no kuriem 160 bija kareivju, 86 - instruktoru un 63 - virsnieku sastāva karavīri. Pusēm vienojoties jeb pēc pašu vēlēšanās dienestu bruņotajos spēkos pērn atstāja 157 karavīri, par atvaļināšanās motivāciju minot zemo atalgojumu, neapmierinošas sociālās garantijas un citus, tai skaitā, arī personīgus iemeslus.

Patlaban NBS dienē vairāk nekā 5000 karavīru, no kuriem aptuveni 17,7% ir sievietes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!