Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieki šogad par transporta novietošanu zālienos un ugunskuru kurināšanu apstādījumos sodījuši 95 personas.
Kā informēja RPP Profilakses, koordinācijas un statistikas nodaļas vecākais inspektors Guntis Skride, policisti šogad par Rīgas domes saistošo noteikumu "Rīgas pilsētas teritorijas labiekārtošanas, apstādījumu uzturēšanas un aizsardzības noteikumi" pārkāpumiem noformējuši 129 administratīvā pārkāpuma protokolus.

78 protokoli noformēti par transporta līdzekļu novietošanu zālienos. Par šādu pārkāpumu vainīgā persona var tikt sodīta ar naudas sodu līdz desmit latiem.

Vēl 17 protokoli noformēti par ugunskuru kurināšanu apstādījumos, telšu celšanu, zāles dedzināšanu, savvaļas dzīvnieku ķeršanu, putnu ligzdu postīšanu. Par šādiem pārkāpumiem vainīgā persona var tikt sodīta ar naudas sodu līdz 50 latiem. Konstatēti arī citi pašvaldības noteikumu pārkāpēji.

Noteikumi paredz, ka neatkarīgi no tā, ka administratīvais sods ir samaksāts, vainīgās personas ir materiāli atbildīgas un sedz zaudējumus atbilstoši Rīgas domes Vides departamenta instrukcijai par Rīgas apstādījumu un to labiekārtošanas elementu vērtības un nodarīto zaudējumu aprēķināšanu un dokumentēšanu.

Ieņēmumi no zaudējumu atlīdzības un soda naudām tiek ieskaitīti Rīgas apstādījumu atjaunošanas fondā, kas ir Rīgas domes Vides departamenta speciālā budžeta konts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!