Foto: DELFI
Šogad par pārkāpumiem pie dzelzceļa sodīti teju pustūkstotis transportlīdzekļu vadītāju, un tas ir par 78 vairāk nekā gadu iepriekš.

Šogad līdz 5.jūnijam pēc vairākiem Administratīvā pārkāpuma kodeksa pantiem, kas transportlīdzekļu vadītājiem paredz atbildību par pārkāpumiem pie dzelzceļa, sastādīti 427 protokoli. Pērn tādā pašā laika posmā sastādīti 349 protokoli, liecina Valsts policijas dati.

Kopumā pagājušā gadā likumsargi par šiem pārkāpumiem sastādījuši 876, bet 2010.gadā – 691 protokolu.

Administratīvo pārkāpumu kodeksā ir paredzēta atbildība par dzelzceļa pārbrauktuvju šķērsošanas noteikumu pārkāpšanu, braukšanas sākšanas un braukšanas virziena maiņas noteikumu pārkāpšanu, apdzīšanas un samainīšanās ar pretim braucošo transportlīdzekli noteikumu pārkāpšanu un par apstāšanos uz dzelzceļa pārbrauktuvēm.

Piemēram, par uzbraukšanu uz dzelzceļa pārbrauktuves, ja luksoforā deg aizlieguma signāls, transportlīdzekļa vadītājam var piemērot 30 līdz 50 latu sodu.

Jau ziņots, ka Valsts policija Līgo svētkos kontrolēs arī, vai satiksmes dalībnieki ievēro noteikumus par dzelzceļa pārbrauktuvju šķērsošanu.

Vēstīts arī, ka Cēsīs pirmdienas vakarā vilciens uz pārbrauktuves taranēja automašīnu "BMW". Negadījumā gāja bojā trīs cilvēki. Gan uzņēmums "Latvijas Dzelzceļš", gan viena no lieciniecēm apgalvo, ka pie pārbrauktuves darbojies aizliedzošais signāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!