Rīgas Pašvaldības policija (RPP) sešu mēnešu laikā piespiedu kārtā uz speciālo stāvvietu pārvietojusi 123 transportlīdzekļus, informēja RPP sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane.

Kā pastāstīja Tīmane, šī gada laikā noformēti 50 638 administratīvā pārkāpuma protokoli - paziņojumi par apstāšanas un stāvēšanas noteikumu neievērošanu. No kuriem 49 542 protokoli noformēti autovadītājam klāt neesot, bet 1096 autovadītājam klātesot.

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem par transportlīdzekļu atzīšanu par ilgstoši atstātiem uz ceļa uz mašīnas tiek uzlīmēta brīdinājuma uzlīme, ka automašīna var tikt atzīta par ilgstoši atstātu uz ceļa. Šāds brīdinājums tiek nosūtīts arī ierakstītā vēstulē transportlīdzekļa īpašniekam uz viņa dzīvesvietu. Ja automašīnai ir tehniskā apskate, to uz stāvvietu pārvieto pēc 45 dienām, ja nav tehniskās apskates - pēc 15 dienām.

RPP aicina iedzīvotājus, kuri saņem šādus brīdinājumus, laikus risināt problēmu ar transportlīdzekļa aizvākšanu, piemēram, vērsties metāllūžņu pieņemšanas punktos. Pretējā gadījumā piespiedu kārtā nāksies maksāt par mašīnas pārvietošanu, informēja Tīmane.

Normatīvie akti atļauj evakuēt automašīnas tikai atsevišķos gadījumos - ja transportlīdzekļi atrodas uz tramvaju sliedēm, dzelzceļa pārbrauktuvēm, sabiedriskā transporta pieturvietās un ja būtiski traucē satiksmi.

Evakuētās automašīnas tiek novietotas stāvvietā Vestienas ielā 35.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!