Foto: stock.xchng
Šogad Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) rīkotajās apmācībās un nodarbinātības pasākumos varēs piedalīties vismaz 11 000 bezdarbnieku un darba meklētāju, liecina NVA veiktie aprēķini.

Turklāt vēl gandrīz 88 000 cilvēku varēs saņemt NVA sniegtās karjeras konsultācijas.

Tā NVA apmācību pasākumos, tas ir, profesionālajā apmācībā, kura ietver arī apmācību pie darba devēja, neformālajā apmācībā, pirmā un otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmu apguvē, konkurētspējas paaugstināšanas pasākumos, pasākumos komercdarbības vai pašnodarbinātības uzsākšanai varēs iesaistīt kopumā 76 050 bezdarbniekus, bet, pateicoties papildfinansējumam, vēl aptuveni 12 200 bezdarbniekus.

Nodarbināto personu, arī bezdarba riskam pakļauto personu kuponu apmācībā 2010.gadā varēs iesaistīt kopumā 9 100 nodarbināto.

Nodarbinātības pasākumos, piemēram, subsidētajā nodarbinātībā, kompleksos atbalsta pasākumos, apmācībā darba iemaņu iegūšanai un uzturēšanai, ja darba devējs ir pašvaldība jeb darba praktizēšanā ar 100 latu stipendiju, varēs iesaistīties ap 76 400 bezdarbnieku.

NVA arī skaidro, ka darba praktizēšanā ar 100 latu stipendiju 2010.gadā plānots nodarbināt 47 763 bezdarbniekus, kas nesaņem bezdarbnieka pabalstu.

Neskatoties uz palielināto pasākumos iesaistāmo cilvēku skaitu, jau patlaban ir rindas uz pasākumiem. Tā uz 2010.gada 10.februāri profesionālās apmācības programmām bija pieteikušies jau 24 638 bezdarbnieki, savukārt neformālās izglītības programmām - 66 282 bezdarbnieki un darba meklētāji.

Aģentūrā informē, ka 2009.gadā profesionālo apmācību uzsākušo bezdarbnieku skaits ir bijis 9 954. Turklāt pieprasītākās izglītības programmas ir bijušas: apsardzes darbs, grāmatvedis, mazumtirdzniecības veikala pārdevējs, pavārs, florists, nagu kopšanas speciālists un citas.

Neformālajā izglītībā pērn iesaistīti 19 288 bezdarbnieki un darba meklētāji, bet populārākās izglītības programmas ir bijušas datorzinības bez priekšzināšanām, angļu valoda bez priekšzināšanām, B kategorijas autovadītājs, C kategorijas autovadītājs, angļu valodas profesionālā leksika, kā arī datorzinības ar priekšzināšanām specifisku programmu apguvei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!