Aizvadītajā sezonā reģistrēts pēdējo 80 gadu laikā lielākais meža ugunsgrēku skaits, informēja Valsts meža dienests (VMD). Kopumā ugunsnedrošajā sezonā šogad reģistrēti 1 720 meža ugunsgrēki.
Visvairāk meža ugunsgrēku bijis Daugavpils rajonā - 458, un Rīgas rajonā - 402. Pirmie meža ugunsgrēki izcēlās 15.martā no vecās zāles dedzināšanas. Pēdējais ugunsgrēks reģistrēts 24.septembrī Valmieras rajona Rencēnos. Kopumā ugunsnedrošajā periodā izdeguši 1 084 hektāri mežu un 1 164 hektāri purvu.

Meža ugunsgrēki izcēlušies galvenokārt cilvēku neuzmanīgas rīcības, ugunsdrošības noteikumu neievērošanas dēļ, kā arī dedzinot veco zāli vai no ciršanas atlikušos kokmateriālus.

Vairāk nekā 1 340 ugunsgrēkus VMD ir atklājis, ierobežojis un nodzēsis nelielā platībā. Tikai 1% meža ugunsgrēku bijuši lielāki par 10 hektāriem. Par palīdzību meža ugunsgrēku dzēšanā VMD ir apmaksājis rēķinus par gandrīz Ls 30 000.

Kā ziņots, Valsts hidrometeoroloģijas pārvaldes apkopotā statistika liecina, ka tik sausa vasara Latvijā iepriekš nav reģistrēta. Atsevišķos rajonos lietus nelija 50 dienas. No 11.oktobra visā valsts teritorijā ir beidzies meža ugunsnedrošais laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!