Līdz trešdienai Latvijā reģistrēti 390 meža ugunsgrēki un kopējā uguns skartā meža platība sasniegusi 353 hektārus, tostarp ugunsgrēkos sapostīti 60 hektāri jaunaudzes, liecina Valsts meža dienesta (VMD) operatīvā informācija.

Kā informēja VMD preses sekretāre Selva Šulce, kārtējo reizi ir gūts apliecinājums tam, ka silts un sauss laiks ir tieši saistīts ar meža ugunsgrēku skaita palielināšanos.

Kā ziņots, vakar VMD dzēsis 16 meža ugunsgrēkus, un kopējā uguns skartā meža platība bijusi 7,5 hektāri, bet četrās brīvajās dienās pavisam bija izcēlušies 88 meža ugunsgrēki un kopējā uguns skartā platība bija 43 hektāri.

Lielākais meža ugunsgrēku skaits arī šogad fiksēts Rīgas reģionālās virsmežniecības teritorijā, kur līdz šodienai reģistrēti jau 154 meža ugunsgrēki un kopējā uguns skartā platība ir 62,6 hektāri, bet pēc platības visvairāk mežs ir dedzis Sēlijas virsmežniecības teritorijā, kur 34 ugunsgrēkos nopostīti 86,6 hektāri meža. Arī Dienvidlatgales virsmežniecībā izdegusi gandrīz tikpat liela meža teritorija. Tur reģistrēti 64 ugunsgrēki, kuros deguši 86,5 hektāri meža.

Mazāk nekā desmit ugunsgrēki bijuši tikai divās virsmežniecībās - Austrumlatgales un Madonas. Tur katrā virsmežniecībā reģistrēts pa septiņiem meža ugunsgrēkiem, taču atšķirīgas ir uguns skartās meža platības - attiecīgi 36,2 un 5,6 hektāri.

Ziemeļvidzemes virsmežniecības teritorijā šogad fiksēti 12 meža ugunsgrēki, Zemgales virsmežniecībā - 20, Dienvidkurzemes virsmežniecībā - 29, Ziemeļkurzemes virsmežniecībā - 30, Ziemeļaustrumu virsmežniecībā - 33, Sēlijas virsmežniecībā - 34, bet Dienvidlatgales virsmežniecībā - 64 meža ugunsgrēki, pastāstīja Šulce.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!