Foto: LETA

Kopumā šogad ugunsgrēkos gājuši bojā 78 cilvēki, no tiem trīs bijuši bērni, portālu “Delfi” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Trīs dienu laikā ugunsgrēkos Latvijā dzīvību zaudējuši seši cilvēki, liecina informācija VUGD mājaslapā.

Otrdien ugunsnelaimē dzīvību zaudējuši divi cilvēki, trešdien – trīs, bet aizvadītajā diennaktī – vēl viens cilvēks.

Ceturtdien ugunsgrēks bija izcēlies kādā vienstāva koka ēkā Rēzeknes novadā. Uz šo ugunsnelaimi VUGD steidzās pulksten 10.23. Vienstāva koka ēka dega ar atklātu liesmu un bija izveidojies arī spēcīgs piedūmojums, kā arī pastāvēja uguns izplatīšanās draudi uz blakus esošajām ēkām. Ugunsgrēkā, kurā dzīvojamā māja dega 180 kvadrātmetru platībā, gāja bojā viens cilvēks. Ugunsgrēks tika likvidēts pulksten 15.50.

Pulksten 9.42 VUGD saņēma izsaukumu uz Vangažiem, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dzīvojamās mājas dzīvoklī dega dīvāns. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka trīsstāvu dzīvojamās ēkas pirmā stāva dzīvoklī dega istaba 20 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās kaimiņi no degošā dzīvokļa izglāba cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Savukārt ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba vienu cilvēku un divus suņus, kā arī evakuēja piecus cilvēkus.

Pulksten 11.35 ugunsgrēks tika likvidēts un tā dzēšanas darbos iesaistījās arī Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 42 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet 13 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!