Valsts AS "Privatizācijas aģentūra" (PA) kopējie ieņēmumi no privatizācijas, kapitālu daļu atsavināšanas un nekustamo īpašumu nomas līgumiem gada pirmajos deviņos mēnešos sasnieguši 12,6 miljonus latu, kas ir par 6,9 miljoniem latu jeb 2,2 reizes vairāk nekā šajā laikā pērn.
Par to sestdien PA padomes kārtējā sēdē stāstījis padomes priekšsēdētāja vietnieks Ivars Forands, informē PA sabiedrisko attiecību speciālists Guntis Kārkliņš.

Viņš norādīja, ka no kopējiem latu ieņēmumiem šā gada pirmajos deviņos mēnešos ieņēmumi no privatizācijas un kapitālu daļu atsavināšanas līgumiem bija 12 miljoni latu jeb 95% visu ieņēmumu. Ieņēmumi no nekustamo īpašumu nomas līgumiem bija 0,6 miljoni latu jeb 5% visu ieņēmumu.

Lielāko daļu privatizācijas un atsavināšanas ieņēmumu latos veido ieņēmumi no zemesgabalu pārdošanas līgumiem - 10,7 miljoni latu jeb 89,3% visu privatizācijas un atsavināšanas ieņēmumu. 0,38 miljoni latu jeb 3,2% gūti no nekustamo īpašumu pārdošanas līgumiem, 0,36 miljoni latu jeb 3% - no parādu kapitalizācijas līgumiem un 0,33 miljoni latu jeb 2,8% - no valsts īpašuma objektu pārdošanas līgumiem.

Kopējie ieņēmumi no privatizācijas līgumiem privatizācijas sertifikātos šī gada pirmajos deviņos mēnešos bija 74 682 sertifikāti pēc nominālvērtības 2,1 miljona latu apmērā, tai skaitā 67 684 īpašuma kompensācijas sertifikāti pēc nominālvērtības 1,9 miljonu latu apmērā un 6 998 privatizācijas sertifikāti pēc nominālvērtības 0,2 miljonu latu apmērā.

Gada pirmajos deviņos mēnešos ieņēmumi no privatizācijas līgumiem privatizācijas sertifikātos, salīdzinot ar šo pašu laika periodu 2005.gadā, bija par 39 297 sertifikātiem jeb par 52% mazāki.

Līdz 9.oktobrim PA noslēgusi 318 zemesgabalu pārdošanas līgumus par kopējo summu 11,7 miljonu latu apmērā, kas ir par 1,9 miljoniem jeb 20% vairāk nekā visa 2005.gada laikā.

Šogad pārdoto zemesgabalu vērtība bijusi trīs reizes jeb par 7,8 miljoniem latu lielāka nekā to kadastrālā vērtība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!