Kultūras ministrija sola “Latvijā nepieredzētu atklātību” visos ar jaunās koncertzāles, Nacionālās bibliotēkas un laikmetīgās mākslas muzeja celtniecību saistītajos konkursos, un to paredzēs līgums starp ministriju, aģentūru “Jaunie Trīs brāļi” un sabiedrību par atklātību “Delna”.
Ministrija informē, ka 2.septembrī uz AB Dambja, kur paredzēts būvēt vienu no jaunajiem Trim brāļiem – koncertzāli, tiks parakstīts līdzdarbības līgums. To parakstīs kultūras ministre Helēna Demakova, aģentūras direktors Zigurds Magone un “Delnas” vadītājs Roberts Putnis.

“Līdzdarbības līgums paredz nodrošināt Latvijā nepieredzētu atklātību visos ar šo ēku būvēšanu saistītajos konkursos, kā arī nosaka procedūru kopumu, lai izvairītos no korupcijas, kā arī interešu un ētikas konfliktu riskiem,” informē ministrija.

Jau ziņots, ka “Jauni trīs brāļi” drīz pēc aģentūras izveidošanas izpelnījās kritiku no “Jaunā laika” (JL) par aģentūras uzturēšanas izmaksām. JL apgalvoja, ka šīs izmaksas četros gados sasniegs piecus miljonus latu, algojot aģentūras darbiniekus ar mēnešalgu pat virs 4000 latiem mēnesī.

Demakova apsvēra iespēju tiesāties ar JL par šādiem paziņojumiem, taču izvērtējot iespējas pieprasīt JL atsaukt nepatiesos faktus ar tiesas palīdzību, Demakova atzinusi, ka “tiesāšanas starp koalīcijas partneriem var kaitēt valdības koalīcijas stabilitātei”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!