Foto: DELFI

Šomēnes Daugavpilī varētu noslēgties pantogrāfu uzstādīšana jaunajiem Daugavpils tramvajiem, lai tie varētu sākt kursēt pilsētā, informēja pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S).

Politiķis informēja, ka pašlaik ir piegādāti četri jaunie tramvaji. Pašlaik tie nevar sākt kursēt. Pirms palaist transportlīdzekļus pa maršrutu, tiek veikta to tehniskā pārbaude, tāpat tramvajiem jānobrauc testa 250 kilometri, kā arī ir jāsagatavo dokumentācija. Elksniņš stāstīja, ka daļa tramvaju jau ir pārbaudīta, taču vēl jāsagatavo atbilstoša dokumentācija.

Pilsētas mērs neprecizēja, kad jaunie tramvaji pilsētā varētu sākt kursēt, taču atzina, ka šomēnes varētu noslēgties pantogrāfu uzstādīšana, kas nepieciešama šim sabiedriskajam transportam.

Savukārt pašvaldības AS "Daugavpils satiksme" informē, ka jaunie tramvaji "tiks palaisti līnijā pēc visu nepieciešamo pārbaužu veikšanas, vadītāju un tehniskā personāla apmācības, kā arī tramvaju pieņemšanas dokumentācijas parakstīšanas".

Kā ziņots, Daugavpils dome tika nolēmusi pirkt Krievijas militāri rūpnieciskā kompleksa ražotus tramvajus, ko pašvaldības uzņēmumam "Daugavpils satiksme" piegādās Lietuvas uzņēmums "Railvec". Dome darījuma nodrošināšanai savai kapitālsabiedrībai nodrošinājusi galvojumu.

Kopējā līguma summa ir 4 093 600 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!