Latvijas premjers Andris Bērziņš un Somijas prezidente Tarja Halonena (Tarja Halonen) trešdien tikšanās laikā uzsvēra abpusējas ekonomiskās sadarbības nozīmi. Amatpersonas sarunu gaitā atzina, ka starp abām valstīm pastāv aktīvs politiskais dialogs un veiksmīga divpusējā sadarbība.
Prezidente atzinīgi novērtēja Latvijas centienus un sasniegumus integrācijas procesā ES, uzsverot labos panākumus makroekonomiskajā jomā.

Somijas prezidente atzīmējusi, ka Latvijai un Somijai kā mazām valstīm svarīga ir abpusēja sadarbība ekonomikā, kur Somija ir nozīmīgs Latvijas investors un tirdzniecības partneris, īpaši vides aizsardzības sistēmas sakārtošanā. Abu valstu sadarbības programmas ietvaros Somija sniegusi Latvijai finansiālo palīdzību vairāk nekā 25 miljonu latu apjomā.

Savukārt Bērziņš uzsvēra, ka Latvija ir atvērta un ieinteresēta ārvalstu investīciju piesaistei, par ko liecina regulāri notiekošās Ārvalstu investoru padomes sēdes. Viņš informēja prezidenti par Latvijas veikumu integrācijas procesā ES, kā arī turpmāk veicamajiem uzdevumiem.

Abas amatpersonas pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar vides aizsardzību, lauksaimniecību, tieslietām un iekšlietām. Somijas prezidente uzturas Latvijā oficiālā vizītē un trešdien tiekas ar augstākajām amatpersonām, savukārt ceturtdien viņai plānota tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!