Foto: F64
Vadoties no zinātniskiem kritērijiem, Baltijas valstis nevar nosaukt par valstīm, bet tās vairāk ir aparteīda režīmi, skaidrojis politologs no Somijas Erki Bekmans, sniedzot interviju pazīstamajam žurnālistam un politiķim Nikolajam Kabanovam, kas publicēt laikrakstā „Vesti Segodņa”.

Bekmans ir Somijas antifašistiskās komitejas vadītājs, un šī organizācija gan cīnās ar viņuprāt fašistiskiem noskaņojumiem pašā Somijā, gan pret rusofobiju Somijā, kuru, pēc Bekmana teiktā, piemēram, pārstāv terorismu propagandējošā vietne „kavkaz-centr", kas mājo Helsinkos. Savukārt attiecībā uz Baltiju Bekmans „aktīvi novēro situāciju ar Latvijas un Igaunijas aparteīdu un vēstures falsifikāciju".

„Diemžēl daži somi - nacionālisti aktīvi palīdzēja Igaunijas režīma izveidošanā," laikrakstā skumst Bekmans. „Mēs arī noliedzam, piemēram, mītu, ka šīs valstis it kā tika okupētas 1940.gadā. Ar šī okupācijas mīta palīdzību valdošā nacionālistu elite cenšas attaisnot aparteīda sistēmu šajās valstīs," skaidro Bekmans.

Žurnālists aicina arī Bekmanu pastāstīt, kā viņš, būdams Eiropas Savienības pilsonis, kļuvis par persona non grata Igaunijā, bet politologs izskaidro, ka jau tiesā uzvarējis Igaunijas Drošības policiju, un tagad aizliegums viņam apmeklēt šo valsti vairs nav spēkā, kā arī viņam pienāksies Igaunijas iekšlietu ministrijas kompensācija.

Intervijā Bekmans arī skaidro „Vesti Segodņa" lasītājiem, kā falsificēts mīts par Ziemas karu, kuru īstenībā izprovocējuši somi, un kas PSRS bijis nepieciešams Ļeņingradas pilsētas aizstāvēšanai. Tāpat Bekmans skaidro, ka viņa senči Somijas lielkņazistē ieceļojuši no Krievijas, un vispār viņa dzimtai esot vācu saknes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!