Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Andrejs Sončiks izjūt pret sevi vērstu politisko spiedienu un neizslēdz iespēju, ka tuvākajā laikā varētu būt kādi mēģinājumi panākt viņa atbrīvošanu no amata.
Intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" (NRA) Sončiks atzinis, ka pret viņu vērstais politiskais spiediens "izpaužas dažādi, tajā skaitā arī prasmīgi izmantojot masu medijus. Man jāsecina, ka visas šīs darbības ir veiktas, sagrozot faktus, kas diemžēl liecina par kampaņas organizatoru profesionālajām spējām".

Runājot par iespējamajiem šīs kampaņas organizatoriem, VID ģenerāldirektors teicis, ka ir iespējami vairāki varianti - "kampaņas organizēšanā varētu būt iesaistīti mūsu valstī pietiekami pazīstami uzņēmēji, kuriem šķiet, ka likuma normas nav domātas viņiem, bet gan citiem uzņēmējiem".

Tomēr Sončiks piebildis, ka nevēlas stāstīt izdomājumus, un viņam ir savs konkrēts viedoklis, kurš vēl ir jāizanalizē.

Jautāts, kādi varētu būt iemesli mēģinājumiem panākt VID ģenerāldirektora atbrīvošanu no amata, viņš minējis tuvās vēlēšanas. "Tas, ka kādi konkrēti politiskie spēki vēlas redzēt šajā amatā savu partiju vai tai tuvas intereses pārstāvošu cilvēku, ir nenoliedzami," sacījis Sončiks.

Tāpat viņš pastāstījis, ka ir saņēmis anonīmi sūtītas ziņas, kuras uzskatījis par draudiem, taču Finansu policija noskaidrojusi, ka tie tomēr nav tieši draudi.

Pēc NRA ziņām, Sončika darba līgums ir spēkā līdz 2005.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!